Specialist in gevelreiniging Enschede

Op zoek naar gevelreiniging in Enschede? Enschede, een stad met een rijke geschiedenis en een mix van moderne architectuur en historische gebouwen, is een perfect voorbeeld van waar gevelreiniging van essentieel belang is. De stad ademt geschiedenis, met zijn monumentale panden en de sporen van het verleden die nog steeds zichtbaar zijn. Gevelreiniging in Enschede draagt niet alleen bij aan het behouden van de schoonheid van deze gebouwen, maar het zorgt er ook voor dat ze hun oorspronkelijke glans behouden en niet verkleuren door de tand des tijds. Het is een cruciale stap om de charme van Enschede te behouden en ervoor te zorgen dat deze historische stad haar unieke uitstraling behoudt.

Bovendien voorkomt gevelreiniging schade door slecht weer en andere invloeden. Denk bijvoorbeeld aan algen en mos, die schimmel en onaantrekkelijke verkleuringen kunnen veroorzaken. Gevelreiniging in Enschede is dus een belangrijke stap in het behoud van de schoonheid en het schadevrij blijven van gebouwen en huizen, waaronder ook het uwe.

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging Enschede is een betrouwbare methode om, zoals de naam al zegt, uw gevel schoon te maken zodat uw huis/gebouw/kantoor er goed onderhouden uitziet. Als trotse eigenaar of huurder van een pand is het toch fijn om in een huis/gebouw/kantoor te wonen/werken dat een frisse en heldere uitstraling heeft. Niet alleen ziet een vuil pand er grauw en donker uit, vuil en vocht kunnen zorgen voor lekkage, schimmel en andere problemen.

Er zijn verschillende technieken waarmee u uw gevel kunt laten reinigen. De keuze voor een bepaalde techniek is onder andere afhankelijk van het materiaal waaruit de gevel bestaat. Dat kan bijvoorbeeld steen, glas, hout of metaal zijn. Met alleen een keer reinigen ben je natuurlijk niet levenslang klaar.

Ons advies is dan ook: ONDERhouden is BEhouden.
U kunt zich voorstellen dat slecht onderhoud leidt tot waardevermindering van uw pand en niemand wil toch een dief zijn van zijn eigen portemonnee. Door gebruik te maken van HB Reinigingstechnieken voor gevelreiniging in Zutphen, bent u ervan verzekerd dat uw gevel door professionals vakkundig onder handen wordt genomen.

Gevelreiniging Enschede

Waarom is gevelreiniging in Enschede nodig?

Gevelreiniging in Enschede (en nabijgelegen plaatsen als Oldenzaal, Almelo, Denekamp, Haaksbergen, Losser, Borne, Hengelo, Delden, Goor, Rijssen, Nijverdal, Vriezeveen, Helledoorn en Tubbergen laat uw pand er schoner, en dus mooier, uitzien en helpt voorkomen dat er vuil op de gevels achterblijft. Het is toch een grote irritatiefactor wanneer u bij uw pand komt aanrijden en u kijkt tegen een groot, donker, grauw vlak aan? Hoeveel blijer wordt u van een schone, heldere, frisse gevel? Dat geeft meteen een ander gevoel.

Bovendien is de gevelreiniging een beproefd middel tegen schimmels en algen die schade kunnen toebrengen aan de gevels. Mooie, schone gevels verbeteren de conditie van het huis en het woon- , verblijf- en gebruiksgenot. Bovendien is het ook beter verblijven in een pand dat niet vol algen, mos en schimmels zit. Het is dus van groot belang dat de gevels in Enschede, en genoemde buurtsteden, regelmatig worden gereinigd.

Hoe wordt gevelreiniging uitgevoerd in Enschede?

Gevelreiniging in Enschede wordt uitgevoerd door HB Reinigingstechnieken, een professioneel gevelreinigingsbedrijf. De verschillende reinigingsmogelijkheden die worden aangeboden door het gevelreinigingsbedrijf in Zutphen omvatten onder andere het gebruik van warm water onder gepaste druk, Torbo stralen (licht zandstralen) en de zgn. Softwash. Afhankelijk van de conditie van de gevel, zullen onze specialisten  kiezen voor de meest effectieve methode om de gevel te reinigen. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met u, als klant. Nadat de gevel is gereinigd, zal het bedrijf deze minutieus controleren zodat u de garantie heeft dat de gevel helemaal schoon is. Met de juiste zorg en onderhoud, zal de gevel er nog jaren mooi uitzien. Ook hiermee kan HB Reinigingstechnieken u van dienst zijn.

Wat is softwash?

Softwash is heel mooi alternatief voor hoge druk reiniging. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare chemicaliën. Deze verwijderen vuil, viezigheid, insectennesten en webben maar vernietigen ook mos, meeldauw, algen en bacteriën, om zo een heel schoon oppervlak achter te laten.

Voordelen softwash t.o.v. hogedruk

  • Veel minder water verbruik in vergelijking met hoge druk, dus u bespaart veel geld;
  • Het resultaat blijft veel langer zichtbaar;
  • Er is geen kans op schade van het te bewerken oppervlak;
  • Wij gebruiken biologisch afbreekbare producten, dus het is heel milieuvriendelijk.

Vochtwerende laag aanbrengen op de gevel

Vocht is vijand nummer één van veel bouwmaterialen. Door weer en wind kan het zomaar zijn dat u problemen krijgt met uw gevel. Dat kan variëren van schimmel en algengroei tot beschadigde voegen of zelfs scheuren in de voegen. Uw gevel laten impregneren kan hier een boel ellende voorkomen. Het impregneren van gevelwerk is niet meer weg te denken in deze tijd. Door de klimaatverandering wordt ook de samenstelling van de neerslag die uit de lucht komt vallen anders en heeft het voegwerk ook steeds meer te lijden. Het impregneren houdt vocht tegen en mede daardoor blijft uw gevel aanzienlijk langere tijd in goede conditie.

Impregneren zorgt voor energiebesparing

Nu zult u zich wel afvragen: Hoeveel kost dat wel niet aan werkuren en materiaal, zo’n impregneer behandeling? Wij kunnen u hierin gerust stellen; De gevel is over het algemeen in één werkdag geïmpregneerd. Bijkomend voordeel is dat de gevel na een impregneerbehandeling droog blijft, waardoor een soort isolerende werking optreedt. Dat is uiteraard ook goed nieuws voor uw portemonnee. De isolerende werking heeft echter geen invloed op de ventilatie, mocht u zich hier zorgen over maken. Dat staat los van elkaar. Omdat wij zo overtuigd zijn van het voordeel van impregneren en coaten én van onze kennis en kunde in deze, geven wij op impregneren en coaten 10 jaar garantie.

Wij zijn werkzaam in een straal van 50 km van Enschede en nabijgelegen plaatsen als Oldenzaal, Haaksbergen, Almelo, Denekamp, Losser, Borne, Hengelo, Delden, Goor, Rijssen, Nijverdal, Vriezeveen, Helledoorn, Tubbergen maar ook Apeldoorn en Deventer. Daarbij rekenen wij geen voorrijkosten!

+31 (0)6 52 45 65 68

Onze projecten

HB reinigingstechniekenHB reinigingstechnieken
HB reinigingstechniekenHB reinigingstechnieken
HB reinigingstechniekenHB reinigingstechnieken